Wie ben ik

Mijn naam is Annemarie Soeteman en ik geloof dat filosofie werkt. Voor mensen en organisaties. Om verder te denken en verder te komen.

Mijn studie filosofie leverde veel meer op dan ik had durven dromen. De denktechnieken die ik leerde kon ik overal toepassen. Wat was het fijn om te leren reflecteren! Ik leerde mijn eigen vooronderstellingen te onderzoeken, definities te verscherpen en consequenties in te zien.

Toen ik daarna ging werken als procesbegeleider voor een overheidsorganisatie werd me al snel duidelijk hoeveel toepassingsmogelijkheden filosofie kan hebben voor organisaties. Ik merkte regelmatig hoe klanten verrast door mijn vragen sterke verbeteringen konden doorvoeren in beleid. Ik zag hoeveel energie en vertrouwen er in een groep ontstaat wanneer een gesprek echt goed gevoerd wordt.

In mijn filosofische praktijk werd mijn vertrouwen in filosofie als zinvolle methode nog groter. Ik leerde om mensen te begeleiden naar inzicht en niet zozeer naar oplossingen. Dat geeft vrijheid en eigen-wijsheid.

Voor mij komt steeds opnieuw het bewijs: filosofie werkt!

Natuurlijk ben ik niet alleen een filosofe. Ik ben ook gek op kinderboeken en semi-wetenschappelijke literatuur. Ik houd van fietsen in vreemde landen en bespreek zonder ophouden het leven met mijn vriend en andere goede vrienden.

Wilt u mijn cv bekijken? Klink op deze link: CV A.Soeteman januari 2015